Хубава жена


Супер лесни кошнички за яйца

Posted: 15 Apr 2013 11:09 AM PDT

За Великден може да си направим супер лесни кошнички за яйца от парче хартия само за няколко минути. Става много бързо, без шаблони, без сложно изрязване, само с няколко движения и малко лепило (двойно залепящо тиксо) или инструмент за капси.

Идеята е много добра както за мини кошнички за едно яйце, така и за по-големи кошнички за няколко яйца, които да подарим на приятели или да използваме като великденска декорация, за украса на масата и празнична украса за дома.

Супер лесни кошнички за яйца


За да направим красива великденска кошничка като тази на снимката ще ни трябва лист декоративна хартия с форма на квадрат. Размерът зависи от големината на кошничката. Например за мини кошничка за едно яйце е достатъчен квадрат 15 х 15 см. За средно големи кошнички за няколко яйца размера може да е 30 х 30 см. и повече за още по-големи великденски кошници.

Подходяща е всякаква декоративна хартия – шарена, едноцветна, каквато ви харесва. За малките кошнички може да се използва и по-тънка хартия, а за големите е добре да вземем по-дебел картон.

Как да си направим супер лесни кошнички за яйца

Как да си направим супер лесни кошнички за яйца

1. Обърнете квадратен лист хартия с лицевата страна надолу. Разделете на равни квадрати - по 3 на всяка страна и начертайте свързващи линии с молив. После прегънете хартията по линиите.
2. Изрежете с ножицата двете страни на средните квадратчета от първия и последния ред.
3. Сгънете хартията нагоре, както е показано на снимката. Това са вътрешните страни на вашата кошничка.
4. Сега ще сглобим останалата част. Прегънете крайните квадрати, така че да се застъпват и да минават над средния. Ако искате може да ги срещнете под наклон в горните ъгли или да ги заспътипе само в средата. Също така предварително може да заоблите ъглите с ножицата.

Великденски кошнички за яйца от хартия

5 Залепете с лепило или двойно залепящо тиксо. Едната страна на кошничката е готова. Направете същото за другата.
6. След това направете дръжка на кошничката от лентичка хартия. Подпъхнете я между външните и вътрешните страни и залепете.
7. Ако искате може да укрепите дръжката за повече сигурност с капси от двете страни (става и с телбод)
8. Това е, кошничката е готова. Остава да сложите яйцата. В темите на Хубава жена ще намерите лесни идеипопулярни техники и много интересни начини за боядисване на яйца.

По този супер лесен начин могат да се направят най-различни великденски кошнички за яйца – големи, малки, всякакви. Може да добавите и някаква украса - панделки, цветенца, копчета дантелки, каквото ви харесва, както е направена тази оригинална кошничка за Великден:

Оригинална кошничка за Великден


Оригинални идеи за украса на яйцата
Златни великденски яйца
Мраморни яйца с лак за нокти
Как да украсим яйца със семена

Още идеи за боядисване на яйца:
Боядисване с естествени бои
Великденски яйца с дантела
Великденски яйца с листа

Публикуване на коментар

 
Top