Хубава жена |
Posted: 30 Apr 2013 09:16 PM PDT В темата ще намерите 6 страхотни идеи за украса на храна с варени яйца. Декорациите са лесни за изпълнение, не отнемат много време, а изглеждат супер интересно. Идеални са за великденската трапеза Може да ги използвате за украса на салати, ордьоври и всякакви блюда за Великден или след празника, ако се чудите какво да правите с останалите великденски яйца Лесна декорация на храна с варени яйца Личица Срежете яйцето напречно на две половинки. За очички може да използвате чер пипер, а устица да направите от малко триъгълно парченце домат. Така много лесно се получават забавни личица за украса на всякакви блюда. Забавна закуска за Великден – Сандвичи с яйца От филийка хляб и сурово яйце може да приготвите интересен сандвич за закуска. С формичка изрежете дупка във филийката под форма на яйце (става и с остър нож, макар и не толкова прецизно) След това разбийте яйцето като за омлет. Поставете филийката в тигана, изсипете яйцето и сгответе на бавен огън. После украсете с малко кетчуп, за да прилича на истинско великденско яйце. Добавете шунка и маруля. Получава се чудесен сандвич за великденска закуска. Плато Зайци от варени яйца с шунка и сирене Тези сладки спящи зайчета с пълни коремчета са направени са от цели твърдо сварени яйца (по 2 бр. за всяко) Може да слепите телцата с главичките или да ги съедините с клечки за зъби, но тъй като зайчетата са легнали може просто да подредите яйцата едно до друго. За ушички, крачета, ръчички и опашчици са използвани парченца шунка, а личицата са нарисувани с шприц. Зайчетата са полегнали върху канапе от различни видове сирена. В останалата част от композицията могат да се използват различни зеленчуци – репички, краставици, моркови и др. Получава се страхотно плато за великденската трапеза. Впрочем идеята е много добра и за други поводи, особено за шведска маса, за детски рожден ден и т.н. Великденски зайчета от половинки варени яйца Тази декорация се прави много лесно. Подобно на личицата от първата снимка, яйцата се нарязват на половинки, само че не напречно, а обратното – надлъжно. За ушички и мустаци са използвани парченца морков и краставица, а очичките и нослето са направени от зърна чер пипер. Кокошка с пиленца за украса на храна за Великден Погледнете само тези сладури. Не е ли това идеалната декорация за великденските блюда. Мама кокошка е направена от цяло варено яйце с очички от чер пипер на зърна, устица от 2 малки пръчици морков и гребенче от домат, който е подпъхнат в разрез, в горната част на яйцето. Пиленцата са направени от половинки варени яйца, чиито белтъци са нарязани на триъгълничета по края, а жълтъците са запазени цели. Мишлета от варени яйца с репички за украса на салати И накрая още една забавна декорация – мишлета от надлъжно нарязани половинки яйца, които имат разрези в горната част. В разрезите са поставени по 2 шайбички от репичка за ушички. Очичките са направени от чер пипер на зърна, а за мустаци са използвани стъбалца от зелени подправки. Получава се страхотна украса за салати, с която ще впечатлите гостите и със сигурност ще зарадвате децата. В следващата тема ще видим още страхотни идеи за декорация на храна с варени яйца, специално за деца. Светли празници с Хубава жена! Още идеи за празничната трапеза: Мраморни яйца за Великден по китайска рецепта Плата Хапки за парти Великденска украса за маса Още идеи за Украса на храна: Роза от домат Цвете от репичка Гирлянд от краставица |
You are subscribed to email updates from Хубава жена To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
Публикуване на коментар